”Det var som att klä sitt inre i ord, att ge det ett språk; jag hade på något sätt kommit hem.”

victoria-s2Jag heter Victoria Stridh, är utbildad friskvårdskonsult/hälsopedagog samt kriminalvårdare. Idag arbetar jag heltid inom Kriminalvården med behandlingsstödjande miljö samt som yogasamordnare på anstalten Skogome. (Sedan 2008 har yogan funnits som ett programstöd i svensk Kriminalvård och just nu pågår ett forskningsprojekt i samarbete med universitetet i Oxford samt Göteborgs universitet där man vill mäta de psykologiska effekterna av yoga för intagna i anstaltsmiljö. Jag samordnar detta på vår anstalt och håller även i yogaklasserna.)

Utöver det verkar jag via mitt eget företag VIVERE Hälsofrämjande insatser- för mera liv i livet, där jag erbjuder Vivere pass (mindfulnessyoga) för företag. På ledig tid sjunger jag i ett afrikanskt band, och även ibland på egen hand, då med eget skrivet material. Jag har gått Fundamentals® 2006 samt grundutbildningen; år 1 & 2 som avslutades 2008. Just nu, 2013-2014 går jag år tre med inriktning på inre och yttre ledarskap.

Hur kom du i kontakt med Psykosyntes?

Jag kom i kontakt med psykosyntesen via en vän som hade påbörjat sin terapeututbildning på PsykosyntesInstitutet.

Varför just Psykosyntes?

Psykosyntesen tilltalade mig då det var den formen av psykologi som arbetade med hela människan och inkluderade de andliga aspekterna, som själ och längtan och även tog tillvara på kroppen som en resurs och källa till visdom samt använde sig av drömmar och symboler som ett sätt att närma sig det undermedvetna. Viljan som en väsentlig del i människans psyke var också tilltalande för mig. Jag gillar en beskrivning och jämförelse som gjorts av Freuds psykoanalytiska psykologi och Assagiolis psykosyntes, som beskrevs ungefär så här: Freud var endast intresserad av att utforska ”källaren” hos människan medan Assagioli ville utforska ”hela byggnaden, inklusive vindsutrymmena 😉 ”

Vad innebar Fundamentals® för dig?

Fundamentals® blev en vändpunkt i mitt liv. Det var den mest djupgående och omvälvande kurs jag någonsin gått, på flera plan. Den väckte min längtan efter att få veta mer om mig själv, att utvecklas som människa och ta ansvar på djupet. Den väckte även min andlighet; min längtan efter en djupare mening med livet. Mycket av det jag tidigare hade ”känt på mig var sant”, bekräftades. Det var som att klä sitt inre i ord, att ge det ett språk; jag hade på något sätt ”kommit hem”.

Vad har kontakten med Psykosyntes inneburit för dig? Några förändringar mot tidigare i livet?

Kontakten med psykosyntesen har verkligen inneburit allt för mig. För mig är den inte bara en psykologiinriktning, en teori eller en lära om människans psyke, utan även ett kärleksfullt, närvarande förhållningssätt till livet. Den finns med i all kontakt och i mötet med andra människor; när jag interagerar och kommunicerar med andra människor, när jag gör val och när jag går mot mina mål. Och den finns med i mitt eget förhållningssätt till mig själv, där ju allting börjar.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att ev. gå Fundamentals®?

”Ska Du gå någon kurs, någon gång i livet, SÅ GÅ FUNDAMENTALS®!!” (med förklaring i beskrivningarna ovan!)

Håll dig uppdaterad!

right-nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Läs mer >>

Att växa och utvecklas med Psykosyntes!

Lifeforedu170x86

Läs mer om våra kurser och utbildningar!

Läs mer >>

Vem går kurs hos oss?

right-kursdeltagare

Möt några av våra deltagare!

Läs mer >>

Hållbara medarbetare och företag!

right-hallbaramedarbetare

Läs om resultaten av våra utbildningar och ta del av tre chefers berättelser!

Läs mer >>