”Jag kan nu förstå och acceptera vad som tillhör mig och vad jag inte behöver bära åt andra och jag är betydligt lugnare & gladare i kropp och själ.”

anna-b2Jag heter Anna Blennar, 46 år, är utbildad till civilingenjör och jobbar heltid på ett globalt, konsumentproduktföretag i Göteborg sedan 20 år där jag bl.a. fått möjlighet att bo och jobba 6 år i Frankrike. På min fritid så springer och dansar jag, umgås med familj & vänner och tar gärna en tur med familjens lilla båt ut i Göteborgs södra skärgård. Trädgården, naturen och kulturen är viktiga i mitt liv. Jag gick Fundamentals® 2010 och började därefter direkt på den 2-åriga Grundutbildningen som avslutades 2012. Nu (2013-2014) går jag den nya, ettåriga utbildningen Mitt inre och ytter ledarskap.

Hur kom du i kontakt med Psykosyntes?

Jag gick ett par interna ledarskapsutbildningar på jobbet och insåg efter hand att de hade en stark koppling till Psykosyntesen. Under en period som småbarnsmamma gick jag till en Gestaltterapeut p.g.a. personlig kris och utmattning och började intressera mig för och förstå skillnaderna mellan de olika inriktningarna. Några år senare, efter ytterligare en tuff period p.g.a. en stor omorganisation på jobbet, fick jag möjligheten att gå till en psykosyntesutbildad coach.

Varför just Psykosyntes?

Efter mina personliga kriser samt drygt 2 år som gruppchef, där samspelet mellan människor och de mänskliga relationerna intresserade mig mycket, så kände jag att jag ville komma vidare inom personlig utveckling och coaching. Jag frågade människor i min omgivning som jag visste hade gått antingen psykosyntes- eller gestaltutbildning om hur det var, varför de började sina resor och hur de upplevt utbildningen under och efter. Jag fastnade för psykosyntesen då den inkluderar det andliga (utan att vara religiöst) och ser helheten samt att jag fick ett positivt intryck av PSI. Efter att ha tänkt att det redan finns för många coacher där ute samt att jag inte har råd eller tid just nu så bestämde jag mig under ett samtal med två nära väninnor, som var väldigt stöttande men framförallt utmanande: ”Jag anmäler mig till Fundamentals® och Grundutbildningen, nu!”, vilket jag gjorde veckan efter.

Vad innebar Fundamentals® för dig?

Fundamentals® innebar att jag kunde börja Grundutbildningen. Den var lite lik ”Dörröppnare 1 & 2” som jag hade gått innan på ”BaraVara”, så inte så omvälvande för mig, men väldigt bra med en klar, röd tråd.

Vad har kontakten med Psykosyntes inneburit för dig? Några förändringar mot tidigare i livet?

Psykosyntesen har betytt väldigt mycket för mig och är den bästa investeringen som jag har gjort i mitt liv! Den har gett mig en personlig utveckling på djupet eftersom den ägt rum under så lång tid och gjorts ihop med andra människor som hjälpt mig att se mig själv. Psykosyntesen är ett sådant fint sammanhang att vara i, så respektfullt och tillitsfullt, där allt får ta den tid som behövs, för var och en. Jag kan nu förstå och acceptera vad som tillhör mig och vad jag inte behöver bära åt andra och jag är betydligt lugnare och gladare i kropp och själ. Allt får finnas med, kroppen, känslorna, sinnena och själen. Tystnaden och stillheten får finnas, jag springer inte längre i onödan och mötet med andra människor känns ännu mer spännande. Grundutbildningen fördjupade det jag gick igenom under Fundamentals®, och den fortsatta Ledarskapsutbildningen jag nu går hjälper mig ytterligare att förstå vem jag är och vad jag vill genom att lyssna till min inre röst. Dessa utbildningar har verkligen lagt en fin grund för den fortsatta resan, livets resa, oavsett vad jag kommer att göra i framtiden.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att ev. gå Fundamentals®?

Det är väldigt fint att få stanna upp med sig själv ett tag – det är en gåva till dig själv. Hoppas du skapar dig själv den möjligheten!

Håll dig uppdaterad!

right-nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Läs mer >>

Att växa och utvecklas med Psykosyntes!

Lifeforedu170x86

Läs mer om våra kurser och utbildningar!

Läs mer >>

Vem går kurs hos oss?

right-kursdeltagare

Möt några av våra deltagare!

Läs mer >>

Hållbara medarbetare och företag!

right-hallbaramedarbetare

Läs om resultaten av våra utbildningar och ta del av tre chefers berättelser!

Läs mer >>