Om personlig utveckling

Att vara människa är att utvecklas, det sker utan att du behöver tänka på det. Men att utvecklas innebär inte per automatik att du utvecklas i den riktning du själv skulle vilja. Ibland kanske du har gått vilse. Det är först när du tar reda på vem du är och vad du vill som du kan styra utvecklingen.

Vi inkluderar känslor, intellekt, kropp och själ i lärandet

All vår utbildning bygger på upplevelsebaserad pedagogik, där du som deltagare använder dina egna upplevelser som bas för att därefter bygga på din förståelse genom teori, metoder och olika tekniker. Med Psykosyntesens förhållningssätt innebär det att vi inkluderar känslor, intellekt, kropp och själ i lärandet och utvecklingen. Det betyder att vi lägger stor vikt vid våra duktiga och erfarna lärare som guidar dig igenom just din resa.

“Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse.”

– Tomas Tranströmer

Vi focuserar på det friska och potential

Vår filosofi bygger på att fokusera på det friska och att utvecklas mot var och ens fulla potential – utan dömande och utan färdiga modeller att passa in i. Det vi ger näring har möjlighet att växa – och det är du som bestämmer vad som ska växa hos just dig.

Första steget på utvecklingsresan hos oss på PsykosyntesInstitutet börjar med vår 6-dagars kurs Fundamentals® – Essential Life Skills -. Du kan läsa mer om den och våra övriga utbildningar under flikarna som följer.

”Jag säger ofta till människor – Fundamentals®- Essential Life Skills är den bästa kurs jag gått på!”Det är den kurs som jag varmt önskar att mina barn skall gå.- Gå Fundamentals®! Öppna dig för den möjligheten. Ge dig själv den gåvan, brukar jag säga. Kontakten med psykosyntes blev för mig en vändpunkt. För mig blev det som att komma hem. Äntligen fann jag ett synsätt och en psykologi som för in också det andliga perspektivet. Att äntligen kunna tala om mitt sanna Jag – något som jag alltid vetat att det fanns – blev för mig stärkande och befriande.”

-Kay Pollak, Filmregissör

Se datum för våra kurser och utbildningar under respektive flik/sida eller i vårt kalendarium.

Söker Du företagsanpassade kurser – kontakta oss så gör vi ett upplägg.

Informationskväll

För dig som vill veta mer om psykosyntes.

» Läs mer

Prova på dag

En dag att utvecklas och komma närmare dig själv.

» Läs mer

Hållbart Ledarskap

För dig som vi ta ett steg till i ditt ledarskap.

» Läs mer

Fundamentals®

För dig som vill ta steget och börja styra din utveckling mot ett mer tillfredsställande liv.

» Läs mer

Självklar

Självklar – Essential Life Skills är en ny fristående uppföljare för dig som tidigare gått minst Fundamentals®.

» Läs mer

Personlig utveckling År 1 och År 2

Vår tvååriga utbildning vänder sig till dig som vill ta ett medvetet kliv framåt och därmed ge dig själv en mer omfattande och hållbar förändring i livet.

» Läs mer

Inre & Yttre ledarskap År 3

Denna kurs är för dig om vill få redskap att stå kvar i den värdegrund som du byggt genom grundutbildningen.

» Läs mer

Terapeututbildning År 3-5

En yrkesutbildning för dig som vill verka som psykosyntesterapeut.

» Läs mer

Mindfulnesskurs

Vår mindfulness kurs är för dig som vill ta ett steg mot att leva mer här och nu och göra dig fri från stress och oro i vardagen.

» Läs mer

Meditationskvällar

För dig som vill ge dig själv en lugn stund i vardagen, utan krav på att gå en hel termin eller varje vecka – du väljer själv hur ofta och hur många gånger du vill gå.

» Läs mer