Att gå i terapi

– Att ta sig själv på allvar, att vilja må bra och utvecklas

Att gå i terapi handlar om att ta sig själv på allvar och vilja må bra. Kanske har du varit med om en förlust, tappat självkänsla och självförtroende, tappat bort dig själv och meningen med livet, fastnat i ett mönster som du inte kan ta dig ur. Anledningarna till att vi inte mår bra kan vara många. Ta dig själv på allvar.

I människan finns en grundläggande drivkraft mot helande och utveckling

Psykosyntes bygger på att det i varje människa finns en grundläggande drivkraft mot helande och utveckling. I psykosyntesterapin fokuserar vi därför på det friska och ser att det i varje problem finns en möjlighet till personlig och andlig utveckling. Genom att psykologiska sår bearbetas och läks kan du som individ utforska och utveckla dina egna inre resurser.

“Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse.”

– Tomas Tranströmer

 

Människan är en helhet med kropp, känslor, intellekt och själ

Det terapeutiska arbetet utgår från att människan är en helhet med kropp, känslor, intellekt och själ. Varje aspekt är viktig för att du ska komma i kontakt med ditt inre och terapeuten kan använda olika tekniker som stöd för att möta varje individ; samtal, symboler och vägledda visualiseringar, gestalttekniker, kroppsrörelser och fri teckning. Syftet är att förstå det som kommit att prägla hur du idag reagerar i olika situationer.

Hitta nya sätt att förhålla sig till sig själv och andra

Genom att bearbeta och frigöra låsta känslor och tankemönster hittar vi nya sätt att förhålla oss till oss själva och andra. Det kan t.ex. innebära att vi behöver träna oss i att sätta gränser eller att våga vara mer öppna i relation med andra. Det kan också handla om att få kontakt med våra djupare värden, om känslan av mening i tillvaron och om att nära en andlig längtan. Psykosyntesterapi omfattar en transpersonell dimension och ser den andliga utvecklingen som en lika viktig del som den psykologiska och personliga. När du går i psykosyntesterapi ger du dig själv utrymme att växa och mogna som människa. Terapeuten finns där för att stödja dig på din väg till självkännedom och självförverkligande – att bli den du är.

Hitta Diplomerad Psykosyntesterapeut

Många av våra diplomerade psykosyntesterapeuter är medlemmar i yrkesorganisationen för professionella psykosyntesterapeuter, coacher och organisationskonsulter Psykosyntesföreningen. På Psykosyntesföreningens terapeutförmedling på webben kan du enkelt söka efter en lämplig terapeut över hela landet.

Psykosyntesföreningens terapeut-, coach- och konsultförmedling 

 

Alla diplomerade från PsykosyntesInstitutet i Göteborg hittar du här>>

Diplomerade psykosyntesterapeuter

Håll dig uppdaterad!

right-nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Läs mer >>

Att växa och utvecklas med Psykosyntes!

Lifeforedu170x86

Läs mer om våra kurser och utbildningar!

Läs mer >>

Vem går kurs hos oss?

right-kursdeltagare

Möt några av våra deltagare!

Läs mer >>

Hållbara medarbetare och företag!

right-hallbaramedarbetare

Läs om resultaten av våra utbildningar och ta del av tre chefers berättelser!

Läs mer >>